The Ice Challenge is terug!

1000 meter blootvoets op Thialf-ijs. Meer dan 361 mensen. Een nieuwe wereldrecord. Onder leiding van ‘The Ice Man’ Wim Hof haalden in januari 2013 al 361 bikkels het Guinness Book of Records. Op 28 maart van dit jaar probeert Hof dat record alweer te verbreken. Met nog meer ijslopers!
Dit evenement wordt neergezet door Friesland Post en Innerfire.

28 maart dus. Dan wordt onder de noemer ‘de laatste ontbering’ in Thialf symbolisch afscheid genomen van de winter, met een nieuwe recordpoging en aansluitend de After Winter Party 2014. Eerst een nieuw Ice Challenge-record, dan feestelijk de kou uitzwaaien!

Bekend van tv

Wim Hof is bekend vanwege zijn uitzonderlijke prestaties in ultrakoude omstandigheden. Hij liep een marathon in sneeuw en ijs, zonder schoenen, zonder shirt. Hij bracht twee uur door onder een laag ijs, zwom 66 meter onder een bevroren meer. Met zijn bizarre records is The Ice Man een bekende figuur op tv. In andere landen is hij misschien nog wel beroemder dan in eigen land, door het almaar verbreken van records op televisiezenders als Discovery Channel, BBC, National Geographic en NBC.

Hof heeft een missie. Hij laat zien dat het menselijk lichaam veel meer kan dan gedacht. Met speciale technieken leert hij mensen omgaan met extreme koude omstandigheden. Hij helpt hen controle te krijgen over het autonome zenuwstelsel en zo ziektes buiten de deur te houden. The Ice Challenge 2014 is een uitstekende gelegenheid om aandacht te vragen voor zijn missie. 

Donatie Wim Hof Foundation

Een deel van de opbrengsten van The Ice Challenge wordt gedoneerd aan De Stichting Wim Hof. Deze stichting werft fondsen voor wetenschappelijk onderzoek. Onderzoek dat als doel heeft, om aan te tonen dat de mens in staat is om fysiologisch controle op het immuunsysteem uit te oefenen (als aanvulling op gebruik van medicatie). De Stichting wil wetenschappelijk bewezen methoden ontwikkelen om te vechten tegen auto-immuun- en infectieziekten.

Feestje

Na afloop van The Ice Challenge volgt The Winter After Party. Iedereen is welkom, want de gezamenlijke prestatie wordt groots gevierd! Met optredens is er de ultieme gelegenheid om afscheid te nemen van de winter.

Deelnemen

Deelnemer en bezoekers kunnen zich hier opgeven.

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2014